top of page

ŠPORTNIK KRASA IN BRKINOV 2015

Četrto leto zapored so bili nagrajeni najboljše športnice in najboljši športniku, tudi športni kolektivi s Krasa in Brkinov, ki so dosegali dobre rezultate v letu 2015. Letošnja prireditev se je odvijala v Kulturnem domu v Kobjeglavi, saj je kot četrta po vrsti Občina Komen nosila del organizacije podeljevanja priznanj. Pred njo so se najboljši športniki zbirali v Sežani, Hrpeljah in Senožečah. Polna dvorana je pozdravila vse dobitnike priznanj, a glavni aplavz podpore je na vrsto prišel na koncu, ko je častno listino za življenjsko delo prejela Majda Rodica. Za občino Hrpelje-Kozina in tamkajšnjo športno sfero je naredila ogromno. Kot učiteljica športne vzgoje je od leta 1971 do 2005 poučevala na OŠ Hrpelje, aktivno delovala v rokometnem klubu, društvu tabornikov in planinarila. Še danes v pokoju je športno aktivna, pretežno na kolesu.


Naj športni klub je postal Balinarski klub Hrast Kobjeglava, ki je v letu 2015 osvojil klubski naslov državnega podprvaka in se uvrstil med 4 najboljše ekipe v evropskem pokalnem tekmovanju. Da imajo gospodje mehko roko so dokazali na odru, kjer so se v družbi komenskega župana Marka Bandellija pomerili v igri balinčkov.

Teja Gulič je v preteklosti že prejemala glavno občinsko športno priznanje. Letos ji je to pripadlo za doseženo četrto mesto na Svetovnem amaterskem prvenstvu ter najmanj 11 zmag na dirkah po Sloveniji in tudi tujini. Mimogrede, zmagala je na cestni dirki za Državno prvenstvo, maratonu Franja in tudi vzponu na Nanos.

Čeravno se mora vsakodnevno voziti na treninge v Ljubljano, pa izjemno, v disciplini skok v višino, napreduje Axel Luxa. Lani je bil članski podprvak, mladinski državni dvoranski prvak, mladinski prvak na prostem, ekipni prvak in še in še. Prejel je naziv naj športnik Krasa in Brkinov za leto 2015, nato pa pokazal še nekaj spretnosti s preskakovanjem “gumitvista” v družbi mladih gimnastičark iz divaškega društva.


Prireditve so se udeležili županji in župana občin Divača, Hrpelje-Kozina, Komen in Sežana, prav tako oba predsednika športnih zvez in komisija, ki je na podlagi preko 85 poslanih predlogov nagradila kandidate po posameznih kategorijah. Četrtič zapored je skupen izbor štirih občin povezoval Miha Penko, ki je bil tokrat v družbi možakarja številnih obrazov Marka Cirmana. Slednji je namreč s komičnimi vložki imitiral znana slovenska športna komentatorja Iva Milovanoviča in Mirana Ališiča, ter s tem nasmejal občinstvo. Videli smo tudi nastop tolkalne skupine The Groover ter mladih plesalk, tudi dveh plesalcev, skupine Be Funky.


Naši športniki so medtem že v pogonu. Številne čakajo pomembna mednarodna tekmovanja. Želimo jim leto brez poškodb z veliko energije in športnih uspehov.


PRIZNANJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE MLADIH NA PODROČJU KRASA IN BRKINOV 2015:

  • Gašperju Povhu za osvojitev šestkratnega naslova državnega prvaka v balinanju ter za naziv balinarja leta v 2015 v kategoriji U-14.

  • Simonu Požarju za osvojeni naslov dvakratnega mladinskega državnega prvaka v igri bližanja in natančnega zbijanja.

  • Združeni Ekipi mladincev Balinarskega klub Skala Sežana in Balinarskega kluba Jadran Hrpelje – Kozina za osvojeni naslov državnih prvakov v balinanju v letu 2015 .

  • Tadeju Stančiču za osvojeni naslov državnega prvaka v teku na 600 metrov v kategoriji pionirjev.

  • Manji Miklavčič za uspešne klubske nastope in za osvojeno 3. mesto na evropskem prvenstvu v karateju v letu 2015 v kategoriji »kumite deklice 14 let«.

NAJ PERSPEKTIVNEJŠI MLADI ŠPORTNIK KRASA IN BRKINOV 2015:

  • Aljoši Skoku za osvojeni naslov državnega prvaka pri pionirjih v teku na 60 in 100 metrov ter za osvojitev olimpijske norme za nastop na Olimpijskih igrah mladih v teku na 100 metrov.

PRIZNANJE ZA DOSEŽKE NA PODROČJU ŠPORTA INVALIDOV 2015:

  • Aleksandru Ževartu za dosežene izjemne rezultate na državnih prvenstvih Zveze za šport invalidov v plavanju.

PRIZNANJE ŠPORTNIK KRASA IN BRKINOV ZA LETO 2015:

  • Andreju Prelcu za osvojeni naslov državnega prvaka divizije I v gorsko hitrostnem avtomobilizmu.

  • Jožetu Čeperju za osvojeni naslov dvakratnega mladinskega državnega prvaka v streljanju z zračno in malokalibrsko pištolo.

  • Janu Zavadlavu za uspešne klubske nastope in za osvojeno 2. mesto v pokalu Slovenije v absolutni konkurenci v skokih na veliki prožni ponjavi.

  • Klemnu Sosiču za osvojeni naslov državnega prvaka v balinanju v disciplini krog.

  • Gregi Krečiču za osvojeno 2. mesto s slovensko rokometno reprezentanco do 19 let na svetovnem prvenstvu v Rusiji.

  • Matiji Povhu za osvojeno srebrno kolajno na mladinskem svetovnem prvenstvu v balinanju v igri hitrostno izbijanje ter za naziv balinarja leta v 2015 v kategoriji U-18.

JUBILEJNA ZLATA PLAKETA:

  • Nogometnemu klubu Jadran Hrpelje – Kozina za 90 let aktivnega delovanja.

  • Rokometnemu klubu Jadran Hrpelje – Kozina za 50 let aktivnega delovanja na področju rokometa.

  • Balinarskem klubu Repentabor za 40 let aktivnega delovanja.

PLAKETA ZA NAJBOLJŠE ŠPORTNE DOSEŽKE KRASA IN BRKINOV ZA LETO 2015:

  • Športnemu društvu Jadran Bluemarine Hrpelje – Kozina za uvrstitev v 1.a člansko žensko rokometno ligo v letu 2015.

  • Janu Luxi za osvojeno 3. mesto na članskem atletskem pokalu in državnem prvenstvu v troskoku v letu 2015.

  • Tomažu Prinčiču za osvojeno 3. mesto na Evropskem prvenstvu v karateju v letu 2015.

  • Alešu Suhadolniku za osvojeno 5. mesto na članskem državnem prvenstvu v maratonu v letu 2015.

NAJ ŠPORTNI KLUB KRASA IN BRKINOV 2015:

  • Članska ekipa Balinarskega kluba Hrast Kobjeglava za osvojeni klubski naslov državnih podprvakov in uvrstitev med 4 najboljše ekipe v evropskem pokalnem tekmovanju.

NAJ ŠPORTNICA KRASA IN BRKINOV 2015:

  • Teji Gulič za doseženo 4. mesto na Svetovnem amaterskem prvenstvu ter druge izjemne rezultate v cestnem kolesarstvu.

NAJ ŠPORTNIK KRASA IN BRKINOV 2015:

  • Axlu Luxi za dosežene izjemne športne rezultate v atletiki v disciplini skok v višino v letu 2015.

ČASTNA LISTINA ZA ŽIVLJENJSKO DELO:

  • Majdi Rodica za življenjsko delo širjenja in razvoja športa v Občini Hrpelje - Kozina, aktivno trenersko delo v rokometu ter v planinski in taborniški vzgoji mladih.

bottom of page