top of page

Medobčinsko ŠŠT v Košarki, Divača 23.10.2014

V novo šolsko leto smo že pošteno zakorakal in tako je tudi čas za šolska športna tekmovanja, ki so letos na našem koncu doživele nekaj preobrazbe. Celotno organizacijo šolskih športnih tekmovanj na področju Krasa je z letošnjim letom prevzela Športna zveza Sežana. Tako smo v četrtek, 23.10.2014, v Divači skupaj z gostujočo Osnovno šolo Dr. Bogomirja Magajne organizirali medobčinsko prvenstvo v košarki za starejše dečke (letnik 2000 in mlajši). Tekmovanja so se poleg gostujoče šole udeležile še OŠ Srečka Kosovela iz Sežane, OŠ Dutovlje ter OŠ Antona Šibelja – Stjenaka iz Komna.

S podporo Košarkarske zveze Slovenije smo v začetku turnirja vse šole obdarili s košarkarskimi dresi. Verjamemo, da bodo dresi šolam dobro služili ter da bo vsakemu učencu dres šole zgled ter motivacija za nadalje delo.

Turnir je potekal v zelo izenačenem tekmovanju. Ekipe so med seboj pomerile po sistemu turnirskega tekmovanja. Ob bučni podpori domačih učencev in pravem športnem vzdušju so se tekme po pisku zadnje sirene zaključile takole:

  1. OŠ Srečka Kosovela Sežana : OŠ Antona Šibelja – Stjenka Komen 29:28

  2. OŠ Dr. Bogomirja Magajne Divača : OŠ Dutovlje 16:17

  3. OŠ Dr. Bogomirja Magajne Divača : OŠ Antona Šibelja – Stjenka Komen 22:15

  4. OŠ Srečka Kosovela Sežana : OŠ Dutovlje 21:10

  5. OŠ Dr. Bogomirja Magajne Divača : OŠ Srečka Kosovela Sežana 19:22

  6. OŠ Antona Šibelja – Stjenka Komen : OŠ Dutovlje 25:12

Lestvica:

  1. OŠ Srečka Kosovela Sežana 3-0

  2. OŠ Dr. Bogomirja Magajne Divača 1-2 (+6)

  3. OŠ Antona Šibelja – Stjenka Komen 1-2 (+6)

  4. OŠ Dutovlje 1-2 (-11)

Po končanem turnirju sta imeli OŠ Dr. Bogomirja Magajne Divača in OŠ Antona Šibelja – Stjenka Komen enako število točk in enako koš razliko. Sodnik je po posvetovanju sporočil, da napreduje OŠ Dr. Bogomirja Magajne Divača zaradi zmage v medsebojnem srečanju z OŠ Šibelja – Stjenka Komen.

Prvenstvo je bilo zelo izenačeno, tako sta se na področno prvenstvo, kjer se bo »kraška« regija križala z »obalno«, uvrstila Osnovna šola Srečka Kosovela ter Osnovna šola Dr. Bogomirja Magajne Divača. Vse pohvale si zaslužita tudi sodnika iz Združenja košarkarskih sodnikov Primorske ter domači šoli za izjemno dobro organizirani dogodek. Le želimo si lahko, da nas bo njihova šola sprejela spet meseca decembra, ko bo na vrsti nadaljevanje prvenstva.

bottom of page